Novosti

Izmjena Nomenklature sportova

Zagreb, 2.10.2020

Sa zadovoljstvom smo primili radosnu i očekivanu vijest da je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na svojoj 42. sjednici donijelo Odluku o izmjenama u Nomenklaturi sportova i sportskih grana, uvrstivši naš Hrvatski sportsko penjački savez kao nadležni nacionalni sportski savez za Sportsko penjanje!

Pozdravljamo pravednu odluku HOO te se zahvaljujemo što su našem sportu pružili priliku za pravilan razvoj i strelovit uspon u svim područjima djelovanja a najviše na popularizaciji sporta među mladima te posljedično vrhunskim međunarodnim rezultatima u bliskoj budućnosti.

Dok naša zadužena Tijela sustavno rade na pripremi zahtjeva za članstvo u HOO te nakon toga u našu međunarodnu organizaciju IFSC, mi se pridružujemo svim našim Sporsko penjačkim klubovima u neizmjernom veselju i vjeri u puno bolju budućnost.

Osnivačka skupština HSPS

Dana 4.7.2020 u Penjačkoj dvorani Fothia na Zagrebačkom Velesajmu održana je svečana osnivačka Skupština Hrvatskog Sportsko Penjačkog Saveza.

 

Na Skupštini su prisustvovale odgovorne osobe 21 sportsko penjačke udruge, uključujući dva županijska saveza te veliku većinu hrvatskih sportsko penjačkih klubova.

Za Predsjednika nacionalnog saveza izabran je Nenad Jović, Predsjednik SPK Durango iz Zagreba.