Novosti

Konačna rang lista za upise

Zagreb, 26.06.2023.

Sukladno Uputama Ministarstva turizma i sporta objavljuju se Kriteriji sportske uspješnosti i Konačna rang lista za upis u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2023./2024.

KONAČNA RANG LISTA
OBRAZAC KRITERIJA SPORTSKE USPJEŠNOSTI

Preliminarna rang lista za upise

Zagreb, 16.06.2023.

Sukladno Uputama Ministarstva turizma i sporta objavljuju se Kriteriji sportske uspješnosti i Preliminarna rang lista za upis u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2023./2024.

PRELIMINARNA RANG LISTA
OBRAZAC KRITERIJA SPORTSKE USPJEŠNOSTI

Konačna rang lista za upise

Zagreb, 21.06.2022.

Sukladno Uputama Ministarstva turizma i sporta objavljuju se Kriteriji sportske uspješnosti i Konačna rang lista za upis u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2022./2023.

KONAČNA RANG LISTA
OBRAZAC KRITERIJA SPORTSKE USPJEŠNOSTI

Rang lista za upise 2021./2022.

Zagreb, 13.06.2022.

Sukladno Uputama Ministarstva turizma i sporta objavljuju se Kriteriji sportske uspješnosti i Preliminarna rang lista za upis u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2022./2023.

PRELIMINARNA RANG LISTA
OBRAZAC KRITERIJA SPORTSKE USPJEŠNOSTI

Kandidati mogu podnijeti prigovore na rang listu u razdoblju od 15. do 20. lipnja 2022. godine na e-mail adresu: info@hsps-climbing.org

Javni natječaji HSPS

Rang lista za upise

Zagreb, 10.06.2021

Sukladno Uputama Ministarstva turizma i sporta objavljuju se Kriteriji sportske uspješnosti i Preliminarna rang lista za upis u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2021/2022.

PRELIMINARNA RANG LISTA
OBRAZAC KRITERIJA SPORTSKE USPJEŠNOSTI

Kandidati mogu podnijeti prigovore na rang listu u razdoblju od 14.- 20. lipnja 2021. godine na e-mail adresu: info@hsps-climbing.org

HSPS primljen u IFSC!

Zagreb, 11.03.2021

Nastavljamo sa prekrasnim vijestima. Dana 10.3.2021 Izvršni odbor IFSC donio je odluku o primanju Hrvatskog sportsko penjačkog saveza u punopravno članstvo.

Ovu odluku formalno će ratificirati Skupština IFSC na sjednici u travnju. 

Pišemo povijest za bolju budućnost. Veliki uspjeh za sve vas koji ga niste samo sanjali nego se i pošteno naradili za njega. Išli ste “all in”, unatoč rizicima i prijetnjama i pobijedili. Itekako pobijedili. Čestitamo!

IO HSPS

HSPS primljen u HOO!

Zagreb, 01.03.2021

Skupština Hrvatskog olimpijski odbora, na svojoj 60. sjednici 26.2.2021 donijela je nama izuzetno važnu i dugo očekivanu odluku – Hrvatski sportsko penjački savez postao je članom HOO!

Velik dan za sve sportske penjače, klubove i ljubitelje našeg sporta. Veliko priznanje svim našim klubovima na želji, volji i hrabrosti u odluci da samostalno vodimo naš, olimpijski sport, u bolju budućnost. 

Nastavljamo s kvalitetnim radom i uskoro očekujemo još lijepih vijesti i zajedničkih veselja.

IO HSPS

Hrvatska olimpijska akademija

Zagreb, 29.01.2021

Sa iznimnim zadovoljstvom donosimo vijest kako je Hrvatski sportsko penjački savez sklopio Ugovor o poslovnoj suradnji sa Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA), obrazovnom institucijom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). 

HOA već dugi niz godina provodi stručno osposobljavanje trenera sportskog penjanja, te je do sada čak 48 naših trenera pohađalo ovaj program. 

Uspješno završenim osposobljavanjem pri HOA,  stječu zakonski propisanu stručnu spremu potrebnu za obavljanje poslova trenera u svojim klubovima.

Konkretne zajedničke aktivnosti i suradnja HSPS-a, kao saveza nadležnog za sportsko penjanje, i HOA, kao obrazovne institucije, počinje već u 2021. godini. U planu je provođenje osposobljavanja trenera, o čemu će svi naši klubovi zaprimiti pravodobne informacije. 

Zato pozivamo sve naše  članove koji se žele prijaviti na ovu edukaciju da se obrate svojim klubovima i iskažu interes kako bismo mogli započeti sa planiranim aktivnostima.

Svim budućim polaznicima želimo uspješno pohađanje programa!

Izmjena Nomenklature sportova

Zagreb, 2.10.2020

Sa zadovoljstvom smo primili radosnu i očekivanu vijest da je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na svojoj 42. sjednici donijelo Odluku o izmjenama u Nomenklaturi sportova i sportskih grana, uvrstivši naš Hrvatski sportsko penjački savez kao nadležni nacionalni sportski savez za Sportsko penjanje!

Pozdravljamo pravednu odluku HOO te se zahvaljujemo što su našem sportu pružili priliku za pravilan razvoj i strelovit uspon u svim područjima djelovanja a najviše na popularizaciji sporta među mladima te posljedično vrhunskim međunarodnim rezultatima u bliskoj budućnosti.

Dok naša zadužena Tijela sustavno rade na pripremi zahtjeva za članstvo u HOO te nakon toga u našu međunarodnu organizaciju IFSC, mi se pridružujemo svim našim Sporsko penjačkim klubovima u neizmjernom veselju i vjeri u puno bolju budućnost.

Osnivačka skupština HSPS

Dana 4.7.2020 u Penjačkoj dvorani Fothia na Zagrebačkom Velesajmu održana je svečana osnivačka Skupština Hrvatskog Sportsko Penjačkog Saveza.

 

Na Skupštini su prisustvovale odgovorne osobe 21 sportsko penjačke udruge, uključujući dva županijska saveza te veliku većinu hrvatskih sportsko penjačkih klubova.

Za Predsjednika nacionalnog saveza izabran je Nenad Jović, Predsjednik SPK Durango iz Zagreba.